Blog Layout

“Spitskool van Zijn Overvloed”

Mona Biek • 5 december 2024

De eenvoud van dit gerecht herinnert ons aan hoe Jezus zelfs met weinig ingrediënten duizenden voedde. Laat je maaltijd een moment van dankbaarheid zijn!

Ingrediënten:



• 1 spitskool

• 6 champignons

• 6 mini chipolata worstjes (€ 2,- bij Jumbo gourmet)

• 1 zakje aardappelpuree

• 400 ml melk

• 300 ml water

• 1 kluitje bak en braad

• 1 kluitje margarine

• Peper

• Zout

• Ketjap

• Maggi

• 1 handje geraspte kaas


Bereidingswijze:

1. De spitskool bereiden – “Het veld is groen en klaar voor de oogst”

Snij de spitskool in fijne reepjes. Kook deze niet langer dan 6 minuten, zodat het fris en knapperig blijft, net zoals Gods woord fris en levend is. Giet het daarna af.

2. De pan vullen – “Zoals Hij ons overvloed geeft”

Snij de champignons in schijfjes en bak ze in een klontje bak en braad tot ze glanzen van smaak. Voeg een beetje peper en zout toe, want “wij zijn het zout van de aarde”. Haal ze uit de pan en bak de chipolata worstjes tot ze goudbruin zijn, alsof ze in het licht wandelen. Voeg de champignons weer toe.

3. De aardappelpuree maken – “Net zoals Hij ons zacht maakt”

Verwarm 400 ml melk, 300 ml water, een snufje zout en een klontje margarine in een pan. Wanneer het begint te pruttelen, roer je het zakje aardappelpuree erdoorheen met een garde, totdat het zijdezacht is.

4. De jus – “Een stroom van zegeningen”

Blus de champignons en worstjes af met een scheutje ketjap en een klein beetje Maggi. Voeg een beetje water toe en laat alles samen zachtjes pruttelen, zoals ons geloof groeit in stille momenten met Hem.

5. Opdienen – “Aan tafel met genade”

Verdeel de spitskool over twee borden en strooi er een handje geraspte kaas over, zoals genade die ons omhult. Schep de aardappelpuree erbij en verdeel de worstjes, champignons en jus over de puree.


Bijbeltekst om de maaltijd mee te zegenen:


“En God is in staat alle genade in overvloed aan u te schenken, zodat u altijd in alle opzichten van alles genoeg hebt en overvloedig kunt zijn in elk goed werk.” – 2 Korinthiërs 9:8


Eet smakelijk en laat je maaltijd een zegen zijn!





door Mona Biek 27 december 2024
"En zij aten, en werden verzadigd; en er bleef zelfs over." – Matteüs 14:20
door Mona Biek 26 december 2024
Hoe je Chinese kool een ietwat Aziatische bite kunt geven met wat Sambal en Ketjap. Geniet van dit heerlijke maaltje!
door Mona Biek 23 december 2024
In de Bijbel staan de linzen al beschreven. Wist je dat linzen meer ijzer bevatten dan een gemiddeld stuk vlees?
door Mona Biek 21 december 2024
Net als spruiten, kunnen sommige dingen in het leven bitter smaken. Maar met een beetje liefde (en suiker) worden zelfs de moeilijkste momenten zoet. En die varkenshaasjes? Een reminder dat je altijd een rustmoment mag nemen, zelfs na een hete strijd.
door Mona Biek 13 december 2024
Mijn oma zei altijd: "Bitter in de mond, maakt het hart gezond", vroeger vond ik witlof echt niet te verteren! Maar tegenwoordig is het denk ik mijn lievelingsgroente.
door Mona Biek 12 december 2024
"God doet het graas voor het vee groeien, en de planten tot dienst van de mens." –  Psalm 104:14
door Mona Biek 2 december 2024
Wederom een Ultra Low-Budget maaltijd. Snel, lekker en uiteraard met een flinke dosis humor als ingrediënt, doordrenkt met het evangelie.
door Mona Biek 29 november 2024
God voorziet, zelfs in de keuken – met liefde, smaak en een klein budget!
door Mona Biek 28 november 2024
Een zalig avondmaal, met fijne ingrediënten zodat het ons nieuwe energie mag geven! Echter met een flinke dosis humor! Lachen mag.
door Mona Biek 28 november 2024
Gezond, lekker en fris! Met een flinke lach aan de dis. Samen eten is samen genieten.
Meer posts
Share by: