“Quinoa van het Laatste Avondmaal met Avocado en Granaatappel”
Leer de verschillen te zien en te omarmen. Humor kan ook helend werken.

Ingrediënten:
200 g quinoa (het manna van de moderne tijd)
1 avocado, in blokjes gesneden (zoals de broodjes die gebroken worden)
1 granaatappel, ontpit (de vrucht van wijsheid, maar zonder zonde)
1 komkommer, in blokjes gesneden (voor frisheid die ons herinnert aan de doop)
100 g cherrytomaten, gehalveerd
50 g fetakaas, verkruimeld (optioneel, maar wie houdt er niet van de kaas des levens?)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap (voor die momenten van vergeving)
Zout en peper naar smaak (zoals de specerijen die de wijzen brachten)
Bereidingswijze:
1. Quinoa koken: Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen, net zoals wij soms moeten afkoelen na een lange dag.
2. Salade mixen: Meng de quinoa met avocado, granaatappelpitten, komkommer en cherrytomaten in een grote kom. Net zoals Jezus ons leert alles samen te brengen in liefde.
3. Dressing: Meng olijfolie, citroensap, zout en peper en giet over de salade als een zalvende hand.
4. Serveren: Strooi de fetakaas (als je de luxe wil) over de salade en geniet van deze gezegende maaltijd.