Blog Layout

"Esau's Snelle Linzenfeestje"

Mona Biek • 23 december 2024

Want zelfs Esau wist al dat linzen onweerstaanbaar zijn! (Genesis 25:29-34)

Ingrediënten (voor 2 hongerige discipelen):

  • 500 gram gehakt
  • 1 gele paprika (voor die extra zonneschijn van de Heer 🌞)
  • 1 zak HAK Linzenschotel (lekker makkelijk, want tijd is kostbaar!)
  • 4 Libanese platbroden (bij wijze van moderne manna 🍞)
  • Zout en peper (voor de smaak, maar wees genadig)
  • Een flinke schep Sambal Badjak (want de Heilige Geest mag ook een beetje vurigheid brengen 🔥).



Bereidingswijze:

  1. Kruid en rul: Strooi peper en zout over het gehakt en bak het rul in een pan. Net zoals Gods Woord: stevig, maar vol smaak.
  2. Snijden en mixen: Hak de paprika in blokjes (het mes mag scherp, maar jij blijft zacht). Voeg de blokjes toe aan het gehakt en bak kort mee, zodat ze een ‘bite’ behouden. Een beetje zoals wij: wel buigen, maar niet breken. 😉
  3. Heilige vurigheid: Roer een flinke schep Sambal Badjak door het mengsel. Dat geeft het gerecht een kick, net zoals een preek die binnenkomt!
  4. Linzen erbij: Voeg de HAK Linzenschotel toe. Laat het geheel nog even sudderen, zodat de smaken samenkomen, net als de discipelen in de bovenkamer.
  5. Platbrood als basis: Verwarm de Libanese platbroden in de oven op 180 graden, maar niet te lang—2 minuten is perfect. Je wilt ze knapperig, maar niet zo droog als de woestijn.
  6. Serveer met een knipoog: Schep de linzenschotel op de platbroden en rol ze eventueel op. Geniet van deze maaltijd die Esau's zegen waardig is, maar verkoop je geboorterecht er niet voor!


Bijbelinspiratie: Linzen komen al vroeg in de Bijbel voor. Esau verkocht zijn geboorterecht voor een bord linzensoep, maar dit gerecht is zo lekker dat het bijna begrijpelijk is. (Genesis 25:29-34)


Eet smakelijk en blijf gezegend!


door Mona Biek 27 december 2024
"En zij aten, en werden verzadigd; en er bleef zelfs over." – Matteüs 14:20
door Mona Biek 26 december 2024
Hoe je Chinese kool een ietwat Aziatische bite kunt geven met wat Sambal en Ketjap. Geniet van dit heerlijke maaltje!
door Mona Biek 21 december 2024
Net als spruiten, kunnen sommige dingen in het leven bitter smaken. Maar met een beetje liefde (en suiker) worden zelfs de moeilijkste momenten zoet. En die varkenshaasjes? Een reminder dat je altijd een rustmoment mag nemen, zelfs na een hete strijd.
door Mona Biek 13 december 2024
Mijn oma zei altijd: "Bitter in de mond, maakt het hart gezond", vroeger vond ik witlof echt niet te verteren! Maar tegenwoordig is het denk ik mijn lievelingsgroente.
door Mona Biek 12 december 2024
"God doet het graas voor het vee groeien, en de planten tot dienst van de mens." –  Psalm 104:14
door Mona Biek 5 december 2024
Spitskool, bijna een 'vergeten groente', terwijl het juist een gezonde, licht verteerbare en veelzijdige groente is om mee te werken. Koken, blancheren of roerbakken, het kán allemaal. Vandaag de gekookte, beetgare variant.
door Mona Biek 2 december 2024
Wederom een Ultra Low-Budget maaltijd. Snel, lekker en uiteraard met een flinke dosis humor als ingrediënt, doordrenkt met het evangelie.
door Mona Biek 29 november 2024
God voorziet, zelfs in de keuken – met liefde, smaak en een klein budget!
door Mona Biek 28 november 2024
Een zalig avondmaal, met fijne ingrediënten zodat het ons nieuwe energie mag geven! Echter met een flinke dosis humor! Lachen mag.
door Mona Biek 28 november 2024
Gezond, lekker en fris! Met een flinke lach aan de dis. Samen eten is samen genieten.
Meer posts
Share by: